« август 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас предвижда нова отоплителна инсталация за детска ясла №3

Проектът е по процедура „Използване на геотермална енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Основна цел на проекта е да подобри енергийната ефективност и комфорта на живот на сграда на Детска ясла № 3, чрез оползотворяване на местно достъпни възобновяеми енергийни източници. „За участие в проекта Община Бургас има потвърждение от Норск Енерджи - Кралство Норвегия, дългогодишен партньор на общината при изпълнение на проекти в областта на енергийната ефективност. Компанията е водеща в областта на енергетиката, околната среда, системите за топлинна енергия и един от водещите експертни центрове за геотермални енергийни системи. За изпълнение на дейностите по проекта не е необходимо съфинансиране от Община Бургас“, се казва още в докладната записка. Детска ясла №3 се намира в жилищен комплекс „Братя Миладинови” на ул. Сан Стефано №42 и е с капацитет за 190 деца и персонал от 43 души. Сградата се отоплява със стари чугунени радиатори с топлоносител гореща вода чрез комбиниран водогреен котел на природен газ и дизел. Котелът е монтиран преди повече от 12 години и работи със сравнително ниска ефективност. В докладната записка се посочва, че котелната инсталация е морално остаряла и е изразходвала ресурса си. В сградата няма изградена инсталация за студозахранване и климатизация. Общинската администрация е извършила обследване за енергийна ефективност на сградата на детска ясла, което предвижда мерки са внедряване на възобновяем енергиен източник чрез изграждане на модерна геотермална термопомпена инсталация. Тя ще се използват за отопление и охлаждане на сградата, използвайки постоянната температурата на земята като източник на топлина и студ. Предимството на тези агрегати е високият коефициент на преобразуване както в режим на отопление, така и за охлаждане, тъй като не се влияят от външните атмосферни условия. В сградата се предвижда да бъде изградена нова отоплителна система, да се подменят чугунените отоплителни тела с нови стоманени. За осигуряване на необходимия микроклимат през летния сезон в занималните се предвижда монтиране на вентилаторни конвектори. Те ще имат възможност за работа както в режим на отопление, така и за охлаждане, като ще осигуряват по-прецизно контролиране на желаната температура. Ще бъде внедрена и система за мониторинг за потреблението на енергия с ултразвуков топломер, отчитащ генерираната топлинна и студова енергия от термопомпените агрегати, контролен електромер и система за контрол и мониторинг на основните технически параметри на инсталацията. В резултат на всички тези дейности в сградата ще се подобри значително енергийната ефективност, комфортът и условията за отглеждане и развитие на децата в детската ясла.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

30 тона стари мебели дадоха бургазлии за рециклиране

  • 02 Авг 2021
  • 181
Повече от 30 тона стари и непотребни мебели са предадени до този момент в специализирания Център за ремонт и повторна употреба на подобни вещи от домакинствата. Кампанията на Община Бургас стартира това лято.

"Има такъв народ" представя своя проектокабинет

  • 02 Авг 2021
  • 162
Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Четири престижни ветроходни регати през август в Бургас

  • 02 Авг 2021
  • 142
Бургаското пристанище и Яхт клуб „Порт Бургас” ще бъдат домакини на четири престижни ветроходни регати през август. Ветрилата на лодките от различни класове ще украсяват залива в продължение на почти целия месец, тъй като спортните събития следват едно след друго.

Туристически гигант отмени почивки в България

  • 30 Юли 2021
  • 358
Туристическият гигант TUI канселира почивки до България. Фирмата информира за новата вълна от канселирани почивки, включващи България, Сицилия, Мексико, Джирона и Испания, като някои пътувания са отложени до ноември.

Президентът Румен Радев връчва мандат на "Има такъв народ"

  • 30 Юли 2021
  • 253
Президентът Румен Радев съобщи, че връчва днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство - заяви Президентът.