« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите. КОЦ обслужва както Бургаска, така и област Ямбол. След като този проект се реализира, това ще бъде най-модерният Онкологичен център на територията на страната.“. Това заяви кметът Димитър Николов днес пред общинските съветници. Местният парламент прие докладните записки, с което даде зелена светлина за строеж на нова специализирана болнична сграда на КОЦ-Бургас, както и за разкриване на нов Медицински център „Вяра и Надежда - Бургас”, който ще осигурява по-широк достъп на пациентите до лекарите. „Ние ще съберем в един корпус най-важните звена и апаратура - линеен ускорител, ПЕТ скенер, хирургия от трето ниво, миниинвазивна хирургия. Ще предоставяме здравни услуги, които до момента пациентите ползваха в София и извън страната. Също така, разходите на Онкологичния център ще намалеят, защото в момента Общината плаща 26 000 лв. месечен наем на УМБАЛ Бургас, чиито етажи ползваме”, сподели още кметът на Бургас. С изграждането на новата болнична сграда ще има възможност да се съберат под един покрив всички дейности на здравния център, като част от корпуса е предвиден и за учебна база на студентите от Медицинския факултет и Факултета по обществено здраве и здравни грижи към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Теренът, в който е предвидено изграждането на новата медицинска база, е общинска собственост и е в непосредствена близост до съществуващата сграда на КОЦ - Бургас. Зданието ще се стои от сутерен и 9 етажа, свързани комуникационно помежду си посредством две стълбищни клетки, разположени диагонално в два противоположни края на петното на сградата. В близост до стълбищата са предвидени два асансьора – един за посетители, един служебен, и двата са достъпни за трудноподвижни хора и два болнични. Освен новата болнична сграда, ще бъде създаден и нов медицински център „Вяра и Надежда – Бургас“. Причината е, че като заведение за болнична помощ Комплексен онкологичен център не може да сключва договори с НЗОК по клинични пътеки и амбулаторни процедури за извънболнична медицинска помощ, което ограничава достъпа на гражданите до специалистите и медицинската апаратура. Според управителя на КОЦ проф. д-р Христо Бозов, специализираните кабинети в Диагностично-консултативния блок са с работно време от понеделник до петък от 7.30 до 14.30 часа, а в останалото време не се ползват. Идеята е новият център да работи в следобедните часове и да улесни гражданите. Приемането на двете докладни записки днес от Общински съвет Бургас ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ, като те ще могат да използват всички начини за достъп до лекарите на КОЦ-Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 143
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 144
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 116
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 116
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 226
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.