« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе домакин на първа научно-практическа конференция “Кариерни възможности, стратегии и иновации”

В събитието се включиха представители на академичните ръководства и администрация от Бургаски свободен университет, Университет по библиотекознание и информационни технологии, Национална спортна академия (НСА) "Васил Левски", Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Нов български университет, Медицински университет-Варна, Висше училище по телекомуникации и пощи, Висше училище по мениджмънт, Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна, Медицински университет – Пловдив и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър". Конференцията беше открита от ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бозов, а проектът беше представен лично от ръководителя му Соня Кръстанова, директор на направление „Финанси“ към МОН. Да поздрави за добре свършената работа се включи и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, като запозна присъстващите и с възможностите за професионална реализация в Бургас. Панелът „Качеството на образованието и връзката висше училище – работодател“ беше поверен на проф. Петя Кабакчиева, която е председател на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА). Участието на проф. Мариела Оджакова - председател на Постоянната комисия по „Природни науки, математика и информатика“ предостави възможност за насочване на вниманието към елементи на качеството на образование в това направление. Зам.-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Ирена Марковска запозна аудиторията с ролята на Центъра за кариерно развитие във висшето училище. Даниела Балве - PhD изпълнителен директор на SPAN Diagnostics, Франция, запозна аудиторията със спецификата, свързана с подбора на кадри в доклада си на тема „Предизвикателства в подбора на кадри в сектор биотехнологии в медицината“. „От теория до практика в инженерните науки - Образователен модел в Université de Technologie de Compiègne“, Франция беше представен от проф. Борис Видолов от същия университет. С мотивиращи презентации се включиха и преподаватели от Медицински университет Плевен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Нов български университет, Икономически университет – Варна. Модератор и лектор беше доц. Милен Тодоров - ръководител на екипа за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 2“ към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 247
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 302
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 304
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 320
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 330
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.