« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас почете рождението на Васил Левски

Сред официалните лица на тържеството, организирано от Община Бургас, бяха кметът Димитър Николов, зам.-кметовете Диана Саватева и Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници, представители на различни институции. Десетки граждани също дойдоха на ритуала, за да отдадат почит към делото на Апостола. По време на тържеството Духовият оркестър изпълни „Химн за Левски“, написан от капелмайсторът на 24 черноморски пехотен полк Георги Шагунов. Хористи от ансамбъл Странджа изпълниха песни, посветени на възрожденската епоха. „Едва ли има българин, за когото да е казано или написано повече, отколкото за Васил Левски. Апостола обаче отдавна не принадлежи единствено на своето време. Той е символ на българската независимост, на българската държавност, и такъв ще остане завинаги. Знанието и споменът за него трябва да продължим да предаваме на следващите поколения. Думите на Левски „Аз съм посветил себе си на Отечеството, да му служа до смърт и да работя по народната воля!“ са неговата клетва пред българския народ, която той изпълнява докрай. Нека следваме примера му и да възпитаваме в такова родолюбие младите поколения.“, каза по повод годишнината кметът Димитър Николов. Паралелно с тържествата за отбелязване на годишнината от рождението на великия българин, НЧ "Асен Златаров" проведе художествено ателие на открито, в което деца пресъздадоха сцени от живота на Левски.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 181
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 160
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.

В ОУ „Антон Страшимиров“ откриха нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол

  • 28 Сеп 2023
  • 154
В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели.

Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето с мащабна профилактична кампания

  • 27 Сеп 2023
  • 241
Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето – 29 септември, с мащабна профилактична кампания, която ще се проведе на 28 септември, от 09.30 до 13.30 часа едновременно в няколко точки на града под мотото „Аз обичам сърцето си!“.

Третокласниците от училищата в ж.к. „Меден рудник“ се включиха във второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“

  • 27 Сеп 2023
  • 208
Третокласници от четирите училища в ж.к. „Меден рудник“ – ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“ и СУ „Константин Петканов“, дадоха старт днес на второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“.