« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас почете рождението на Васил Левски

Сред официалните лица на тържеството, организирано от Община Бургас, бяха кметът Димитър Николов, зам.-кметовете Диана Саватева и Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници, представители на различни институции. Десетки граждани също дойдоха на ритуала, за да отдадат почит към делото на Апостола. По време на тържеството Духовият оркестър изпълни „Химн за Левски“, написан от капелмайсторът на 24 черноморски пехотен полк Георги Шагунов. Хористи от ансамбъл Странджа изпълниха песни, посветени на възрожденската епоха. „Едва ли има българин, за когото да е казано или написано повече, отколкото за Васил Левски. Апостола обаче отдавна не принадлежи единствено на своето време. Той е символ на българската независимост, на българската държавност, и такъв ще остане завинаги. Знанието и споменът за него трябва да продължим да предаваме на следващите поколения. Думите на Левски „Аз съм посветил себе си на Отечеството, да му служа до смърт и да работя по народната воля!“ са неговата клетва пред българския народ, която той изпълнява докрай. Нека следваме примера му и да възпитаваме в такова родолюбие младите поколения.“, каза по повод годишнината кметът Димитър Николов. Паралелно с тържествата за отбелязване на годишнината от рождението на великия българин, НЧ "Асен Златаров" проведе художествено ателие на открито, в което деца пресъздадоха сцени от живота на Левски.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 26
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 30
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 36
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 50
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 810
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.