« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас с отличие за иновации в публичния сектор

Идеята възниква след внимателен анализ на необходимите промени в работата на институциите след влизането в сила на Закона за български жестов език. Целта на нашия екип е осигуряване на достъп до статичното, а не само моментния поток от информация. Общинските експерти се довериха на професионалния екип на Фондация "Заслушай се" и заедно разработиха план за реализиране на дейностите. Ключово бе привличането на глухи младежи от местната общност при всяка стъпка на инициативата. За целта бяха подбрани двама млади лидери, които преминаха специална подготовка за поведение и представяне на жестов език пред камера. Паралелно с това представители на администрацията подбраха и адаптираха първото съдържание, достъпно за целевата група. Следваше същинската работа, която вече приключва. В резултат се създаде и внедри модел за пълноценно и равно участие на представители на местната общност в обществените дела. А взаимодействието между двете страни повиши знанието и разбирането за работата, нуждите и възможностите за оптимизиране на сътрудничеството между тях. Предстои провеждане на информационно събитие и среща с по- широк кръг от експерти от публичната администрация за запознаване с новосъздадените възможности. В момента тече и планиране на следващите стъпки за разширяване и подобряване ефективността на модела. Дейностите по проекта се реализират с финансовата подкрепа на посолството на САЩ в България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 157
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 141
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 364
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 359
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 355
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.