« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

18-годишният Александър спаси Светия Кръст в Бургас

Александър е дванадесетокласник в Математическата гимназия, а мечтата му е да стане авиоинженер. Хиляди бургазлии са по улиците днес. Радват се на хубавото време и на приятни срещи с роднини и приятели. Кметът Николов честити празника на всички православни християни, както и на имениците! 78 мъже скочиха в ледените морски води, за да вадят Светия Кръст на Йордановден в Бургас. Сред тях най-бърз се оказа18-годишният Александър Китенов от Бургас. Той успя да надпревари всички и спаси Кръста. Бургазлията се включва в ритуала за втори път, сподели той пред журналисти веднага след като излезе от студеното море, чиято температура днес е между 7 и 9 градуса. "Емоцията е великолепна. Просто скочих, видях къде е Кръста и се насочих към него. Когато го хванах получих удовлетворение от това, което съм постигнал през годините и всичко, което съм вложил. Религиозен съм от малък. От миналата година започнах да участвам в ритуала и ето днес успях да спася Светия кръст. Пожелавам здраве и успех на всички през следващата година. Надявам се спасяването на Кръста да ми донесе късмет да започна нови начинания и те да са успешни", каза 18-годишният Александър Китенов. Той е възпитаник на Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас. След завършването си иска да следва авиоинженерство и вярва, че днешният му късмет ще му донесе успехи в бъдеще.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 154
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 139
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 362
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 356
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 352
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.