« март 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят резултатите от проекта за дигитална грамотност на бургаските ученици в Конгресния център

Инициативата е част от дългосрочна общинска програма, която цели да подкрепи бургаските ученици да развият ценни умения за съвременния свят и дигиталното бъдеще. Община Бургас финансира програмата за трета поредна година. Само през тази учебна година общо 48 преподаватели обучават над 1500 бургаски ученици, разпределени в 99 групи. Освен тях, в Бургас функционират още 4 безплатни школи, в които се обучават 78 ученици. По време на събитието ще бъдат наградени училищата-участници в съвместната програма на Община Бургас и Училищна Телерик Академия. В началото проектът стартира със 7, а впоследствие към тях се присъединиха още 10 учебни заведения. Така обучителните програми на Училищна Телерик Академия към момента се прилагат в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГМЕЕ, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Климент Охридски“, НЕГ „Гьоте“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Антон Страшимиров“, АЕГ „Гео Милев“, ОУ „Братя Миладинови“, Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ и ОУ „Христо Ботев“- кв. Ветрен. Училищата, включени в проекта, получиха достъп до програмите, както и пълна свобода да ги прилагат по най-подходящия начин спрямо интересите на учениците, а преподавателите преминаха специално обучение, за да могат да използват програмите „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“ на Училищна Телерик Академия. Училищна Телерик Академия е лидер в разработването и провеждането на обучителни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от 3 до 12 клас. За последните години организацията е обучила безплатно над 16 000 деца и младежи от 47 населени места в цяла България. На срещата ще присъстват още зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, екипът на Училищна Телерик Академия, директори и учители от всички бургаски училища.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас изразява съпричастност с хората с редки болести

  • 29 Фев 2024
  • 131
На 29 февруари 2024 г. за седемнадесети пореден път светът отбелязва Деня на редките болести."Разноцветните светлини на Моста са нашия знак за подкрепа на правото им на достоен живот и лечение!"-това написа в профила си във фейсбук кмета Димитър Николов.

Ситуацията около Молдова и Приднестровието се изостря. Отцепилата се република поиска помощ от Русия

  • 29 Фев 2024
  • 133
САЩ отправиха предпупреждение, че следят внимателно ситуацията в Приднестровието и подкрепят териториалната цялост на Молдова. В същото време руските държавни медии съобщиха, че парламентът на страната и Съветът на федерацията се готвят да отговорят положително на искането на Приднестровието за „защитата“ от Молдова. В сряда отцепилата се територия отправи официално искане до Москва за „защита“ „в условията на засилен натиск“. Специален конгрес прие резолюция, която обвинява молдовското правителство в Кишинев в отприщване на „икономическа война“ срещу Приднестровието с цел превръщането му в „гето“, което включва блокиране на вноса.

Apple се отказва от проекта за електрически автомобили

  • 29 Фев 2024
  • 164
Американският технологичен гигант Apple се отказа от десетилетните си усилия да произведе електрически автомобили, съобщи Bloomberg. Решението е изненада за близо 2000 служители, работещи по проекта, и е било обявено от главния оперативен директор Джеф Уилямс и Кевин Линч, вицепрезидент, отговарящ за проекта. Много от тях ще бъдат преместени в подразделението за изкуствен интелект на компанията.

Продължава поставянето на кафяви кофи за биоразградими отпадъци. Използвайте ги само по предназначение

  • 29 Фев 2024
  • 192
Община Бургас продължава разполагането на кафяви кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци. След комплекс „Зорница“, такива съдове вече са поставени в комплекс „Изгрев“ за обслужване на домакинствата и 54 търговски обекта.

Малчугани от 33 детски градини изработиха 250 мартеници, които ще бъдат дарени на украински деца в Бургас

  • 29 Фев 2024
  • 191
Над 250 мартеници бяха получени в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Те са изработени от сръчните ръце на деца от 33 бургаски детски градини. Идеята на ЦПЛР е да накара децата от ранна възраст да развият у себе си качеството на благотворителност и доброволчество.