« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Откриха музей на медицината в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”

Как са се обучавали лекарите преди 100 години. Вместо компютърни модели, те са използвали модели от восък или т.нар. мулажи, които са били изключително модерни за своето време. Именно подобна експозиция постави началото на Музея на медицината в бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Синхрон карен мануелян Създаването на музея е по инициатива на Медицинския факултет и Асоциацията на студентите медици в България – Бургас, които взеха дейно участие в подготовката на  експозицията.„С този музей Бургас ще бъде на картата на медицината в България, защото музеите са не само история - те са една крачка през настоящето към бъдещето”, заяви ректорът проф. д-р Христо Бозов, дм. Това е третият музей, който университетът открива в рамките на 6 месеца след тези на химията и на педагогиката. Синхрон бозов Вече е предвидено помещение на приземния етаж за разширяване на експозицията”, допълни проф. д-р Христо Бозов, дм. Той подари на доц. д-р Карен Мануелян, дм, ценен комплект римски хирургични инструменти, които има лично от ген. Стоян Тонев, който го е запалил по история на медицината. Ректорът благодари сърдечно на всеки един от студентите, допринесъл за новия музей. А Екатерина Лалева от Асоциацията на студентите медици в България – Бургас на свой ред връчи на проф. д-р Христо Бозов, дм, и на доц. д-р Карен Мануелян, дм, благодарствени плакети.Събитието уважиха лекари,  преподаватели, представители на пациентски и лекарски организации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общините поискаха актуализация на годишната инвестиционна програма на ВиК сектора.

  • 02 Май 2024
  • 0
Общините поискаха актуализация на годишната инвестиционна програма на ВиК сектора.

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 111
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 118
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 120
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 134
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.