Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

Идеята има дългогодишна история, разказва един от участниците в изложбата Георги Динев: „Няколко години след като Йордановците направиха изложбата с техни творби в разговор с приятели се роди идеята, че и художниците с име Георги може да направим изложба като контрапункт, нещо любопитно и интересно. Георги Баев прие инициативата с ентусиазъм, но скоро след това той почина и това ми счупи желанието за подобна организация. Сега се надявам да стане интересна изложба-нещо ново и различно в Бургас. Обединява ни идеята за този духовен празник и това, че сме кръстени на Свети Георги, а крайният резултат ще е изненада и за нас.“ Освен Георги Динев, в първата Гергьовденска изложба, са поканени скулпторът Георги Миленов от Троян и живописецът Георги Златев от Стара Загора, когото сме виждали като участник във Фестивала на пясъчните скулптури. Школата от морето ще представят Георги Панайотов, Георги Бостанджиев и Георги Петков. Сред имениците има и една дама. Това е иконографът от Дряново Гергана Симеонова, която от над 20 години рисува икони и прави стенописи на църкви.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 59
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 77
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 83
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 94
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: