« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Потъна туристическият кораб до остров Св. Анастасия

Корабът "Кук", който през летните месеци извършваше туристически разходки от Бургас до острова "Света Анастасия", е потънал. Корабът бе на пристанището в Поморие. Плавателният съд е потънал снощи в Поморийския залив, съобщи БТА. Заради силния северен вятър са се скъсали въжетата на атракциона. Вероятно при следващия порив корабът се ударил в стената на пристанището, образували са се пробойни и се е напълнил с вода, съобщиха от Община Поморие. Корабът "Кук" е двупалубен. Той извършваше по няколко курса на ден до острова. За инцидента е информиран собственикът на плавателния съд. Огромни вълни заляха и Южния плаж в Несебър и буквално „изядоха” цялата ивица. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна ивица в момента е под водата. Водната стихия частично е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона за да предпазват пясъчната ивицата и обектите. Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега, но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени, съобщават наемателите на плажа. Пораженията заради силния вятър и мощните вълни са огромни. Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятъра утихне и водата се отдръпне. "Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства много инвестиции и труд, но ще се справим и плажът ще бъде отново в изряден вид", коментират от фирмата-наемател. Морето погълна и Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени. Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Бурното море завладя и варненския плаж, по брега има и много отпадъци, довлечени от морето. Силните вълни заляха и плажни заведения във Варна. Изпочупен е инвентар в култови заведения на централния варненски плаж. Варна е покрита със сняг, но транспорта се движи нормално. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 137
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 156
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 159
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 156
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 164
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.