« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Математиците от BIMC се включиха в игра на пъзели

Игра на пъзели и загадки се провежда пред Експо център Флора в Морската градина. Стотици математици от цял свят, участници в престижното Международно състезание - BIMC` 2018, ентусиазирано редят кубчета, фигури и цифри в най-разнообразни форми и цветове, след което поставят печати и преминават на друг пъзел. Надпреварата цели да изпробва уменията и бързината на математиците по изключително забавен начин. Освен това, тези логически игри тренират мисълта, развиват творчеството и алгоритмичното мислене както при децата, така и при възрастните. В предизвикателството взеха участие дори председателят на Изпълнителния комитет на състезанието д-р Вен-Хсиен Сун и зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Игрите на мисълта са отворени за всеки жител или гост на Бургас, който иска да изпробва своето логическо мислене. Тези от тях, които се справят, ще получат подарък пъзел.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Париж открива огромен басейн за съхранение на вода, за да почисти река Сена за Олимпийските игри

  • 04 Май 2024
  • 28
Френски официални лица откриха в четвъртък огромен басейн за съхранение на вода, предназначен да помогне за почистването на река Сена, определен да бъде място за маратонско плуване на Игрите в Париж и плувен етап от олимпийския и параолимпийския триатлон.

Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

  • 04 Май 2024
  • 43
Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

Садик Хан печели трети мандат като кмет на Лондон, което довежда до силно представяне на лейбъристите на местните избори в Англия

  • 04 Май 2024
  • 50
Садик Хан спечели трети мандат като кмет на Лондон, слагайки край на кръг от местни избори в цяла Англия, които потвърдиха политическото надмощие на Лейбъристката партия и предизвикаха нещастие за британското консервативно правителство.

Прогноза за 05 май 2024 г.: Времето за кратко се подобрява

  • 04 Май 2024
  • 68
През нощта срещу неделя валежите обхванали страната ще са в процес на спиране, а облачността временно ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб до умерен източен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно видимостта ще бъде намалена.

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

  • 04 Май 2024
  • 70
Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от Румъния. Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум.