« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

На 8 юни стартира официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли. Документи ще се приемат в Учебно-информационния център на Университета – студентско общежитие, бл. No1, партер. Заради повишените изисквания за безопасност след извънредното положение заради COVID-19, университетът предлага възможност документи да се подават и онлайн на адрес www.btu.bg. Платформата ще е активна от първите часове на 8 юни е ще затвори два дни преди официалния край на приема на документи – на 8 юли 2020 г. За улеснение на кандидат-студентите, за първи път тази година през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит. От началото на учебната година се очаква тази възможност да бъда създадена и за заплащане на семестриалните такси. Заради обявеното извънредно положение в страната, което продължава частично и до 15 юни, се наложи промяна на датите за кандидат-студентските изпити, както и отпадането на предварителните изпити. За да имат кандидат-студентите възможност да изберат най-добрия за тях резултат, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас е сред учебните заведения, които ще признават оценките от матурите като вход за кандидатстване. Изключение прави единствено специалността „Медицина“. Желаещите да се обучават в най-новия медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по „Биология“ – за специалност „Медицина“ – на 19.07.2020 г. и на химия за специалност „Медицина“ – на 26.07.2020 г. За специалностите от Факултета по обществено здраве и здравни грижи изпитът по Биология е на 13 юли, а за за специалностите: Биотехнологии, Хранителни биотехнологии, Екология и екологичен мениджмънт, Екология и опазване на околната среда - на 11 юли. Изпитът по химия за всички специалности, без „Медицина“, е общ и ще е на 12 юли. Останалите два изпита, които са вход за Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас – по математика и по Български език - са съответно на 11 и на 12 юли 2020 г. Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 17 юли, а оценките от изпитите за „Медицина“ – най-късно до 4 август. Работно време на комисиите по прием на документи е от 08.00 до 16.30ч, а в съботните дни - от 09.00 до 16.00 ч. Електронният адрес за контакти е: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Подписаха споразумението за изграждане на детска болница в Бургас

  • 06 Юли 2020
  • 91
Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град.

Лондон също намали ДДС за хотели и ресторанти

  • 06 Юли 2020
  • 85
Лондон свива ДДС за туризма, но увеличава данъка върху собствеността. Британският финансов министър Риши Сунак планира временно да увеличи данъците върху собствеността и да намали ДДС в сектора на ресторантьорството.

Намаляват постъпленията в икономиката ни от сънародниците в чужбина

  • 06 Юли 2020
  • 86
Секнаха парите от чужбина, които поддържаха икономиката на страната ни. Епидемията от Ковид-19 и световния блокаж на икономиката сериозно удари парите, които cънародниците ни в чужбина пращат у нас.

Слави Трифонов описа правителството "според фактите"

  • 06 Юли 2020
  • 128
Българското правителство – такова, каквото е! Според фактите. Със следващите редове ще ви покажа реалния облик на българското правителство. Ще използвам само факти. Факти.

Документите за обезщетения за бизнеса и самоосигуряващите се - само електронни

  • 06 Юли 2020
  • 108
Социалното министерство предлага промяна в наредба, която да регламентира, че бизнесът и самоосигуряващите се, ще подават само по електронен път документите за изплащане на обезщетенията за болест, бременност, раждане и отглеждане на дете, при инвалидност и при смърт на осигурено лице, съобщи БНР.