Шанс за Вики да оздравее, помага му Юли Тонкин в битката с рака

Март 13, 2019 Бургас
Гуруто на личностно развитие иде за семинар във „Флората“

Скръб в „Кръга на барда“, Данчо Висоцки си отиде

Март 13, 2019 България
Почетният член на Клуба за авторска музика Данчо Йорданов, който е по-известен като Данчо Висоцки, си отиде от този свят след рождения си ден

НАСА разкри последната снимка на марсохода "Опортюнити"

Март 13, 2019 Любопитни
През февруари НАСА се сбогува с марсохода си "Опортюнити", който стана жертва на една от най-интензивните и продължителни прашни бури на Червената планета.

Майкъл Болтън пристига у нас

Март 13, 2019 България
10 години след последния си концерт у нас Майкъл Болтън отново пристига в България, за да зарадва своите многобройни почитатели. Концертът му на 18 юли в зала 1, е организиран от Национален дворец на културата и е част от световното турне на певеца.

Обявиха бургаския маг Йордан Янев – Зайн за “Илюзионист на годината”

Март 13, 2019 Култура
Бургаският маг Йордан Янев-Зайн бе обявен за "Илюзионист на годината". Негови колеги от занаята ще му връчат купата "Сенко" на 21 март в ресторанта на хотел "Аква". Зайн е първият бургаски маг, удостоен с това престижно отличие.

Близо 70 камери следят от месец най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“

Март 13, 2019 Бургас
Близо 70 високотехнологични камери следят от месец всяка съмнителна активност в най-големия жилищен комплекс в Бургас - "Меден рудник". Устройствата за видеонаблюдение заснемат и предава всеки сигнал, свързан с вандализъм или хулиганство, кражби.

Учени: Да затъмним небето, за да избегнем глобалното затопляне

Март 13, 2019 Светът
Учени от Масачузетския технологичен институт и университетите в Принстън и Харвард установиха какво е безопасното ниво на емисиите аерозоли в атмосферата, за да се отрази слънчева светлина и да се намали глобалното затопляне, съобщи сайтът Физ.орг.

Бил Гейтс предсказа 10-те технологични иновации за тази година

Март 13, 2019 Светът
Бил Гейтс споделя, че 3 от прогнозите му са свързани с намаляването на въглеродните емисии и справянето със зависимостта от изкопаемите горива, като петрола и въглищата.

8% от българите смятат, че Земята е плоска

Март 13, 2019 Любопитни
81% от запитаните в провокативно изследване нямат колебания по въпроса плоска или кълбовидна е планетата Земя. Оказва се обаче, че 8% от интервюираните се съгласяват с твърдението "Планетата Земя е плоска и не е вярно това, което пише навсякъде: че е с форма, близка до кълбо".

В Италия решиха: Без ваксина няма училище

Март 13, 2019 Здраве
В Италия родителите на ученици ще бъдат глобявани с 500 евро, ако изпратят детето си неваксинирано на училище, съобщава Би Би Си. Тази мярка се взима след месеци на национални дебати за задължителната ваксинация.