Празнични литургии в църквите няма да има

Март 30, 2020 България
Празнични литургии в църквите няма да има. Службите за Великден ще са извън храмовете. В храма всеки мирянин може да си запали свещичка, но службите ще бъдат извън храмовете.

Прокуратурата сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

Март 30, 2020 България
Върховната административна прокуратура сезира Комисията за защита на конкуренцията, която да прецени дали да образува производство с предмет - как се образуват цените на течните горива при продажбата им на бензиностанциите на територията на страната.

Дезинфекцират църквите, правят КПП-та пред ромските махали

Март 30, 2020 Бургас
Църквите в Бургас също ще бъдат дезинфекцирани. Това е едно от решенията на Общинския кризисен щаб от днес, което обяви кметът Димитър Николов. Започва и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като ще влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа.

Засаждат нова растителност на крайбрежната в кв. Сарафово

Март 30, 2020 Бургас
Община Бургас започва озеленяването на района около крайбрежната алея в кв. Сарафово, където бяха нагло изсечени близо 10 дървета. Към момента извършителят на незаконната сеч е неизвестен. При установяване на самоличността му той подлежи на санкция.

На 1 април започва онлайн приема в детските градини

Март 30, 2020 Бургас
Точно в 08.00 часа на 1 април, сряда, бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

Романът „Сами“ на известния италиански писател Кристина Коменчини

Март 30, 2020 Култура
Издателство „Авиана“ представя романа „Сами“ – кратък, много интензивен роман, в който авторът поверява на думите бурите на сърцето. Интензивна и дълбока балетна стъпка па-де-катр, танцът на втората половина на живота.

Google се отказва от шегите за 1 април

Март 30, 2020 Любопитни
Априлските шеги в "Деня на глупака" са годишна традиция за Google, но изглежда, че при настоящата ситуация в света интернет компанията ще остане сериозна, става ясно от имейл до служителите на маркетинговия директор Лорейн Тухил.

Ограничителните мерки намалиха замърсяването на въздуха

Март 30, 2020 Светът
Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия коронавирус, са довели до по-ниски нива на замърсяване на въздуха, съобщава агенция Ройтерс.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!