Децата от ОУ „Найден Геров“ учат в собствено е- училище

Март 31, 2020 Бургас
Децата от ОУ „Найден Геров“ се обучават в собствено е- училище. Електронното преподаване е базирано на платформата MOODLE. Е- училището на бургаското учебно заведение е създадено преди 11 години от преподаватели по математика и информационни технологии.

Започна пълна дезинфекция на църквите

Март 31, 2020 Бургас
От днес започва мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите три, които вече се обработват са Катедралният храм "Св. Св. Кирил и Методий", църквата "Свети Иван Рилски" и "Света Богородица".

Кампанията за раздаването на безплатни маски в магазините продължава

Март 31, 2020 Бургас
В Бургас продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в хранителните магазини. Инициативата е част от мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в региона.

Отменено е нареждането за носене на защитни маски

Март 31, 2020 Здраве
Отменено е нареждането на здравния министър гражданите да носят защитни маски, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Отмяната е разписана в Заповед № РД-01-169 от днес.

Романът „Вярност“ на Летиция Пецали

Март 31, 2020 Култура
Издателство „Авиана“ представя романа „Вярност“ на младата италианска писателка Летиция Пецали. Това е изключителен роман за силата, за характера на желанието и потенциално непримиримия контраст от необходимостта от нормалност.

Историческият музей с кампания #разкажиИстория

Март 31, 2020 Бургас
В този момент на социална изолация, предизвикана от невъобразима криза за поколенията от ерата на глобалната комуникация, Ви призоваваме: Полюбопитствайте какво знаят за близкото минало хората около Вас, Вашите баби и дядовци, възрастните Ви роднини.

Изплащат пенсиите от 7 април при стриктен контрол

Март 31, 2020 България
Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. в пощенските станциите ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Графикът за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април.

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

Март 31, 2020 България
С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване).

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!