Възпитаници на АЕГ “Гео Милев“ и ПГЧЕ “Васил Левски“ превеждат новините в сайта на Община Бургас

Март 27, 2021 Бургас
Денислав Драчев, Малена Малчева, Александър Иванов, Йоана Андреева и Сами Юсеф от АЕГ „Гео Милев“ и Габриела Вълчева, Пламен Петков, Александра Джермова и Мирабела Костаниян от ПГЧЕ “Васил Левски“ ежедневно превеждат секция „Новини“ в сайта на Община Бургас.

На днешната дата е роден откривателят на рентгеновите лъчи

Март 27, 2021 Любопитни
На 27 март 1845 година в семейство на немски индустриалец се ражда Вилхелм Конрад Рьонтген (или Рентген) - германски физик, който открива електромагнитно излъчване с характеристики между ултравиолетовите и гама-лъчите, известно днес като рентгеново.

Зимните курорти с удължен сезон и намалени цени

Март 27, 2021 България
Какви са условията в курортите и на пистите?

Местим часовника с час напред в неделя. Може би за последно

Март 27, 2021 България
По традиция в последната неделя на март местим стрелките на часовниците с един час напред.

И това лято отстъпки за концесионерите на плажовете срещу по-евтини чадъри

Март 27, 2021 Бургас
Концесионерите и наемателите на плажове и това лято ще получат отстъпки от дължимите към държавата плащания, ако намалят цената на плажните принадлежности с поне 50%. Това предвиждат предложения за промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, внесени за обсъждане от Министерството на туризма.

Пускат ремонтирания участък на АМ „Тракия“ до седмица

Март 27, 2021 България
В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ и движението по отсечката ще бъде възстановено, обяви министър-председателят Бойко Борисов.
happy burgas