25 000 се записаха за ваксина през е-системата, най-много са в София

Март 5, 2021 Здраве
Електронната система за запазване на час за ваксинация заработи след известно закъснение. До 23 ч. вчера регистрираните са над 20 000 души, а до 7 ч. тази сутрин вече са 25 000.

Отложиха гласуването на пенсиите за 92-ма певци и и артисти

Март 5, 2021 България
В последния си работен ден парламентът отложи гласуването за отпускане творчески пенсии на нови 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др.

Сеизмолог: Земетресенията в Гърция не могат да активират огнищата в България

Март 5, 2021 България
Ние се намираме на над 200 км, така, че няма никаква възможност за индуциране на сеизмична активност в нашите зони", обясни сеизмологът Емил Ботев в ефира на „Здравей, България".

В началото на май Бургас отново ще е BG столицата на цветята

Март 5, 2021 Бургас
Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май.

Момче преби дете заради момиче, докато други снимат с телефоните си

Март 5, 2021 Бургас
Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13. Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание.

Читателите ще могат да резервират книги от новата бургаска библиотека от вкъщи

Март 5, 2021 Култура
Това става възможно, след като бе инсталиран нов софтуер с различни функционалности, който ще улеснява работата на библиотечните работници и на ползвателите.

Един от най-добрите нефролози у нас ще преглежда безплатно диализно и преддиализно болни в Бургас

Март 5, 2021 Здраве
Д-р Николай Тодоров ще преглежда безплатно в Бургас на 12 март, съобщават от диализен център „НефроЛайф“. Скринингът е част от кампанията на здравното заведение по повод Световния ден за борба с бъбречните заболявания, който ежегодно се отбелязва през втория четвъртък на месец март.

Започна предизборната кампания

Март 5, 2021 България
Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на кампанията, предизборната агитация е забранена 24 часа преди изборния ден и в самия изборен ден. В надпреварата за 45-ото Народно събрание участват 30 партии и коалиции.

Депутатите не искат руската ваксина „Спутник V“

Март 5, 2021 България
Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има право да преговаря за доставка и на руската ваксина „Спутник V“.

Нова мащабна акция на полицията в страната, за какво да внимават шофьорите

Март 5, 2021 България
Пътна полиция започва нова национална акция в страната. Тя ще бъде както в населените места, така и извън тях. Ще бъде насочена както към шофьори, така и към пешеходци, които пресичат неправилно.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!