« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Уникално смешният спектакъл „Редки тъпанари“ на Теди Москов гостува в Бургас на 4 октомври

Комедията "Редки тъпанари" на режисьора Теди Москов гостува в Бургас на 4 октомври в залата на НХК. Постановката е на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе. Сценичният й вариант е дело на Теди Москов и Симон Шварц. Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова, а музиката на Пламен Мирчев - Мирона. В спектакъла участват: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Дайана Михайлова, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Йосиф Шамли, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров. Спектакълът "Редки тъпанари" е театрална версия на филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители". Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и "престъплението на века". Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Виторио Гасман. "Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно - бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква "роднинска" близост." - споделя Теди Москов. "Редки тъпанари" ще се играе на 4 октомври в залата на НХК от 19:00 часа. Билети за спектакъла вече се продават на касата на НХК от 10:00 до 18:00 часа.   За повече информация: тел. 0898 420 537.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

  • 04 Май 2024
  • 17
Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Патриаршията с пасхално послание за Възкресение

  • 04 Май 2024
  • 26
"Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение", се казва в посланието на Светия синод, с което поздравяват по случай Великден всички вярващи у нас и в чужбина и пожелава на всички светла и изобилна пасхална радост и всяко добро от Господа.

България остава с най-ниска очаквана продължителност на живота в ЕС и през 2023 г.

  • 04 Май 2024
  • 29
България остава страната в ЕС с най-ниска очаквана продължителност на живота в ЕС и през 2023 г. - 75,8 години спрямо средния европейски показател от 81,5 години, отчита европейската статистическа служба Евростат на сайта си.

Контрабандни стоки за над 100 000 лева са открити на Пристанище Бургас

  • 04 Май 2024
  • 29
Успешната реализация е в рамките на операцията срещу контрабандата на ГД „Борба с организираната престъпност", ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 543
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.