« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министър Стойчева: С близо 300 млн. лв. насърчаваме връзката наука-бизнес през 2024 г.

Това ще се случи през Програмата „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ (ПНИИДИТ), която МИР управлява. Целта е да подкрепим комерсиализацията на научни разработки и проекти в бизнеса. Това коментира министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева по повод предстоящото отваряне на процедури по ПНИИДИТ. Грантова схема за микро-, малки и средни предприятия на стойност 25 млн. лв. В първите месеци на 2024 г. ще стартира грантова схема за микро-, малки и средни предприятия на стойност 25 млн. лв. Компаниите ще могат да кандидатстват за ваучери от по 40 000 лв. за предоставяне на иновативни решения, внедряване на нови продукти, процеси или услуги в бизнеса, решаване на различни технологични проблеми в областта на дигитализацията, за въвеждане на нови бизнес модели, за прототипиране и др. Тези услуги ще се извършват от изследователски организации, университети, Центрове за върхови постижения и за компетентност, както и от научно-изследователския комплекс на София Тех Парк. „В основата на иновациите стои научната и развойна дейност. За да превърнем България в атрактивна дестинация за инвестиции, трябва да подкрепим синергията между науката, образованието, талантите и бизнеса. Всички заинтересовани страни да работят рамо до рамо, за да можем заедно да повишим конкурентоспособността на страната“, заяви министър Стойчева. Участие на български организации в институционализирани европейски партньорства с бюджет 96 млн. лв. С над 96 млн. лв. ще бъде насърчено участието на български организации в институционализирани европейски партньорства. Това са големи обединения на държави-членки, Европейската комисия и европейската индустрия. Те допълват съществуващата рамка на Програма „Хоризонт Европа“ и са ориентирани към действия по глобалните предизвикателства и приоритети, които изискват критична маса, устойчиво финансиране и дългосрочна визия. „За първи път чрез програмата за наука и бизнес се дава възможност за допълващо финансиране на успешни български проекти да се включат във вече създадените девет европейски партньорства“, посочи министърът на иновациите и растежа. Те са за кръгова биотехнологична Европа, чисто въздухоплаване, чист водород, европейски железопътен транспорт, глобално здравеопазване, инициатива за иновативно здравеопазване, интегрални схеми, изследване на управлението на въздушното движение в единното европейско небе и интелигентни мрежи и услуги. С бюджет от 172 млн. лв. ще бъде отворена процедура с фокус върху изграждането на дългосрочно и устойчиво сътрудничество между индустрията, малки и средни предприятия, научните организации и висшите училища, неправителствените организации и местната власт. Целта е да се постигне значителен напредък в развитието на регионите чрез трансформация на регионалната икономика и иновационната екосистема.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 154
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 139
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 362
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 356
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 352
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.