За трета поредна година конференцията е част от Националния календар на Министерството на образованието и науката (МОН) за изяви по интереси на децата и учениците. А за втори път събитието е част от програмата „Бургаски деца“ на Община Бургас за 2023 г. Конференцията се провежда хибридно (присъствено в КЦ „Морско казино“ – Бургас, зала „Георги Баев“ и онлайн в Zoom).

Да поздравят лично участниците във форума за откриването дойдоха ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, зам.-кметът на Община Бургас Весна Балтина, председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и Ивелина Василева, която е член на борда на Мисията към Европейската комисия за опазване на океана, моретата и водите.

Форумът традиционно се осъществява с подкрепата на Община Бургас, МОН, Регионално управление на образованието – Бургас, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, Студентски съвет към Университета, „Кроношпан България“ ЕООД, „Девин“ ЕАД и „Победа“ АД.

Събитието започна с презентации свързани с практики за опазване на околната среда от представители на Община Бургас.

Председателят на Организационния комитет и ръководител на катедра “Екология и опазване на околната среда“ доц. Александър Димитров благодари на всички, които от години подкрепят най-големия екологичен форум за ученици и студенти в страната.

Най-добрите участници ще бъдат наградени на 24 март т.г.

За повече новини посетете сайта на катедрата – http://еоос.бг/conf23.html

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *