Александър е дванадесетокласник в Математическата гимназия, а мечтата му е да стане авиоинженер.

Хиляди бургазлии са по улиците днес. Радват се на хубавото време и на приятни срещи с роднини и приятели.

Кметът Николов честити празника на всички православни християни, както и на имениците!

78 мъже скочиха в ледените морски води, за да вадят Светия Кръст на Йордановден в Бургас. Сред тях най-бърз се оказа18-годишният Александър Китенов от Бургас. Той успя да надпревари всички и спаси Кръста. Бургазлията се включва в ритуала за втори път, сподели той пред журналисти веднага след като излезе от студеното море, чиято температура днес е между 7 и 9 градуса.

„Емоцията е великолепна. Просто скочих, видях къде е Кръста и се насочих към него. Когато го хванах получих удовлетворение от това, което съм постигнал през годините и всичко, което съм вложил. Религиозен съм от малък. От миналата година започнах да участвам в ритуала и ето днес успях да спася Светия кръст. Пожелавам здраве и успех на всички през следващата година. Надявам се спасяването на Кръста да ми донесе късмет да започна нови начинания и те да са успешни“, каза 18-годишният Александър Китенов.

Той е възпитаник на Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. След завършването си иска да следва авиоинженерство и вярва, че днешният му късмет ще му донесе успехи в бъдеще.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *