Но тази седмица Стелато-Дудек постигна немислимото. Заедно с партньора си Максим Дешан, 40-годишната бивша пенсионерка побеждава атлети, по-млади от половината от нея, и става най-възрастната жена, печелила Световно първенство по фигурно пързаляне.

Още по-забележително е, че тя го направи в състезанието по двойки – известна опасна дисциплина, в която най-добрите жени се хвърлят през леда, вдигат се над главите на партньорите си с една ръка и се хвърлят на повече от 3 фута във въздуха – всичко това докато се въртят около няколко пъти.
„Аз съм най-старата навсякъде“ – и се гордея с това
В спорт, пълен с опасни умения и безмилостни наранявания, фигуристите често се пенсионират до средата на 20-те си години.

Точно това направи Стелато-Дудек. Тя имаше впечатляваща юношеска кариера като състезателка на сингъл, като спечели международния финал за Гран при за юноши през 1999-2000 г. и спечели сребърния медал на Световното първенство за юноши през 2000 г.

Но тя претърпя редица наранявания, включително счупен ляв глезен, скъсана връзка на десния глезен и сериозна травма на бедрото. Така тя се пенсионира през 2001 г., на 17 години.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *