Култура mc.government.bg

53 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XVI издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната здравна организация в България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

 

  Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерство на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

 

  Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

 

  Съгласно регламента допуснатите проекти са 53, като в категорията от 1 до 4 клас – 13 проекта; от 5 до 7 клас – 15 проекта и от 8 до 12 клас – 25 проекта.

 

  Проектите, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачените файлове.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *