Митнически служители на ТД Митница Русе задържаха 49 400 къса (2470 кутии) цигари при проверка на лек автомобила в района на Дунав мост при Русе. Акцизните стоки са установени в хода на специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

 

На 20.06.2024 г. митническите инспектори са извършили проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин, който пътувал сам от България в направление Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия във фабричните кухини на седалките са открити 49 400 къса (2470 кутии ) цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизни бандероли.

 

Водачът на автомобила е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за подаръци на приятели. Акцизните стоки са иззети. На шофьора е съставен акт.

 

При друга проверка, на 23.06.2024 година, митническите служители са установили други 13 600 къса (680 кутии) цигари с български бандероли. Акцизните стоки са били укрити в сак и тонколона в лек автомобил. Водачът, български гражданин е заявил, че цигарите са негови. Стоките са задържани, а на шофьора е съставен акт.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *