Само около 700 оцеляха, създавайки история като най-катастрофалното пътуване в света – и електрическата крушка на една идея за милиардер с интерес към круизите и парите за изгаряне.

Палмър за първи път стартира планове за Титаник II през 2012 г. и отново през 2018 г.

Шест години по-късно той го направи отново, подновявайки проекта в сряда по време на пресконференция в Операта в Сидни на фона на известното пристанище на града.

Още веднъж въпросът е защо?

„Много по-забавно е да снимам Титаник, отколкото да си седя вкъщи и да си броя парите“, каза Палмър пред местните медии с откровената честност на човек, който печели почти половин милиард долара от възнаграждения за копаене всяка година.

За Палмър въпросът не е как да печелите пари, а къде да ги харчите.
Когато за първи път изложи мечтата си да построи по-плаваща версия на Титаник преди повече от десетилетие, популярното мнение беше, че той е достатъчно богат и ексцентричен, за да го направи.

Но насрещните ветрове на пандемията удариха и проектът за милиони долари беше спрян, тъй като пристанищата бяха затворени и пътниците преоцениха апетита си за риск да бъдат поставени под карантина в морето.

Палмър, председател на компанията Blue Star Line зад проекта „Титаник“, също имаше други въпроси в дневния си ред.

През последните години той заведе множество съдебни дела срещу държавни и федерални правителства.

Той се изправи срещу правителството на щата Западна Австралия за решението му да затвори границите си по време на пандемията. Друга загуба на Върховния съд дойде, когато той поиска милиарди долари обезщетение от същото щатско правителство заради решението му да блокира достъпа му до обезщетение за проект за желязна руда.
След като пандемията отмина и круизните кораби отново са в морето, Палмър каза, че моментът е подходящ да съживи мечтата си за Титаник.
източник:CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *