Преобразената от части фасада на блок № 16 в ж.к. „Възраждане“ с графити рисунките от твореца Иван Янков – Esteo ще бъдат своеобразно открити с импровизиран коктейл с музикално оформление на открито в събота, 15 юни, от 19:00 часа, пред самия блок.
Всеки, желаещ да се присъедини, ще има възможност да се срещне с авторите на инициативата от Сдружение “Посока Бургас”, както и с художника на великолепните рисунки Esteo, да послуша приятна музика и да се зареди с хубаво настроение. „Цел на съвместната среща е да се разкаже повече за инициативата, дали ще има продължение, кои ще са следващите проекти и теми“, коментира председателят на сдружението арх. Емил Бурулянов.
Инициативата за рисуване на стени и градски пространства „Изкуство за изкуството“ е естествено продължение на благотворителната изложба „Еклектика“, проведена през август 2023 г. Тя обедини над 20 артиста, които дариха картините си, за да се съберат средства за облагородяване на градската среда на Бургас. Събраните от продажбата на творбите средства се използват за изрисуване на фасади и обществени пространства от професионални графити артисти.
Инициативата е дело на Сдружение в обществена полза „Посока Бургас“ и се осъществи по идея на гл. юрист на сдружението Ивайло Найденов. „Посока Бургас“ е гражданска платформа за общественозначими каузи, идеи и важни проекти за Бургас.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...