Второто издание на атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 ще се проведе на 6 юни зад открита сцена „Охлюва“ от 15.00 часа. Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи, демонстрация на роботи. В нея ще се включат ученици от профилирани, професионални гимназии и средни училища в Бургас.

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на кибер физични системи и алгоритми.

Състезанието ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 се организира от Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, със съдействието на фирма „ТехноЛогика“.

Канят се всички ученици от 8-12 клас, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието, което още веднъж ще затвърди авторитета на Бургас на център на информационните технологии.

Наградите са осигурени от Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и фирма „ТехноЛогика“.

Допълнителна информация за състезанието с роботи и записването за него, може да получите на следните телефони: 056 843 643 – зам. директори на ЦПЛР – Бургас; 056 825 809 и 0885 985 433 – кариерни консултанти в ЦПЛР – Бургас.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *