Инфо Снимка: Стоян Радев

Близо хиляда декара лозя са унищожени от силния ураган и градушката, които преминаха снощи през община Руен. Паднали дървета и пропукан асфалт са друга част от щетите, с които жителите на общината трябва да се справят.

Бурята е започнала в 21.00 часа снощи, като най-силно се е усетила в селата Разбойна, Просеник, Сини рид и Вресово, каза зам.-кметът на община Руен Хатидже Ферад.

„В момента всички земеделски стопани си правят оглед на градините. Уведомили сме областната дирекция „Земеделие и гори“, имат готовност да сформират комисия, а в момента приемат заявления в общинската служба „Земеделие““, каза Хатидже Ферад.

Силният порой е повдигнал асфалта в село Разбойна, а в Добра поляна е дъждът е препълнил шахти. В момента се разчиства. Електричеството в останалите без ток села също вече е възстановено. Селскостопанска продукция има засегната и в няколко сунгурларски села, коментира кметът на общината Димитър Гавазов.

„Засегнат е районът на селата Велислав, Везенково, Садово, Манолич, Подвис. Има нанесени щети върху земеделската продукция, счупени стъкла на коли и прозорци“, каза Димитър Гавазов.

Няма затворени пътища, разчистени са и падналите от урагана дървета, увериха от двете засегнати общини.

/БНР/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...