Събитието ще се състои в Бургаския свободен университет и включва изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации, които специализират в света на роботиката.

Фестивалът се организира от Център за творческо обучение в партньорство с Община Бургас, а Бургаски свободен университет ще посрещне всички участници, посетители и лего ентусиасти.

Най-вълнуващата част от фестивала са битките, които ще продължат през целия ден и ще могат да се гледат от всички желаещи. Вече няколко месеца учениците между 9 и 16 години, под ръководство на своите ментори, се готвят за състезанието.

Събитието е безплатно за всички посетители.

Темата на състезанието тази година е “Шедьовър” и е вдъхновена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират докато измислят нови начини за създаване и разпространение на изкуство по целия свят.
FIRST LEGO League Challenge е игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст между 9 и 16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяват своя речник и разбиране за STEM понятия и концепции. Ключова цел на формата FIRST LEGO League e насърчаване на любопитството и интереса на децата и младежите към роботиката и ефективното прилагане на знанията и уменията, придобити по време на работата им с роботите в реалния живот.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *