Сборният пункт е при Часовника от 10:00 часа. Откриването на сезона е този уикенд – на 18 юни, неделя.

Кои сме ние?

Ние сме доброволци- група приятели, ученици и студенти между 16- и 24-годишна възраст.

За нас Burgas Free Tour е кауза, с която целим да покажем красотата и да предадем духа на града ни. Разказваме си за историята на града, за бита на „старите бургазлии”. Запознаваме нашите посетители с градски легенди, предавани само от уста на уста.

Целта ни е това да не е скучна историческа беседа. Обиколката минава през едни от основните туристически обекти – Часовника, църквата „Св. св. Кирил и Методий“, Компаса и други, като крайната точка е Морското казино. Туровете се предлагат на три езика – български, английски и немски.

Какво представлява формата Free Tour?

Free tour е инициатива, организирана изцяло от „местни” екскурзоводи. Ние, чрез нашите обиколки, имаме възможността да покажем града през очите на местните. Туристите имат възможност да се разхождат със своите „местни приятели” и да научат истории, познати само на хора от града. Този формат е много разпространен из целия свят и е един от най-добрите и интересни начини да опознаете града, който сте посетили. На нашите турове са присъствали хора от цял свят – от Австралия до САЩ. Магията се крие там, че докато се разхождаме из улиците на Бургас ние научаваме за целия свят. Каним всички на 18 юни от 10 часа на Часовника в Бургас на нашия първи тур за лято 2023 или иначе казано – ОТКРИВАНЕТО НА СЕЗОН 2023. Заповядайте да се насладите на една приятна сутрешна обиколка из центъра на Бургас и да научите нови и интересни факти за нашия град.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...