От 12 години БФА е колективен член на най-старото фестивално обединение в Европа с повече от 70-годишна история. В конференцията ще се включат 230 фестивални мениджъри от 47 страни в 3-дневна пролетна програма, пълна с разговори, изкуства и творчески обмен. Пътуването се осъществява по Програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.
Мотото на международната среща на фестивалите 2024, организирана от ЕФА, е „Изкуството на осъзнаването, грижата и свързаността“.
България ще бъде представлявана от мениджъри на едни от най-престижните родни фестивали. В делегацията е включен Димитър Маджаров, директор на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ при Община Бургас, ежегоден организатор на “Фестивал на пясъчните скулптури”, “Джаз в Бургас” и „Бургас и морето“. Останалите участници са: Ива Чавдарова, член на управителния съвет на БФА, директор и селекционер на „Мартенски музикални дни“, Русе; Пламена Цонева, мениджър на Международния музикален фестивал „Варненско лято“; Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център – Варна и създател на „Опера в летния театър“; Радостина Узунова, изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и експерт в Европейския музикален фестивал, София.
Програмата съдържа поредица от разговори за мястото на фестивалите в културния живот, за това как изкуствата и творческите индустрии допринасят за благосъстоянието и качеството на живот в съвременното общество.
В културната програма към форума е включен и концерт на Филхармоничния оркестър на Балтийско море BALTIC SEA PHILHARMONIC с диригент Кристиян Ярви.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *