Всяка година то организира акции за почистване на силно замърсени и труднодостъпни места в планината. В кампанията все по-често се включват групи от бургаските училища и университети. Така младежите смесват полезното с приятното, като събират по няколко чувала с отпадъци, докато се разхождат из красивата Странджа.

Вече са факт първите две акции за новата година. Едната се проведе на 23 февруари. В нея участваха възпитаници на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, които посетиха района около село Голямо Буково. Втората се проведе вчера, с участието на десетокласници от Компютърната гимназия в Бургас, които посетиха района около село Белеврен.

Сдружение „Зелена Странджа“, съвместно с Община Бургас и Младежки международен център – Бургас, съобщава, че в кампанията могат да се включат ученици над 14-годишна възраст от училищата в Бургас, както и от общините Болярово, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско и Созопол, също и съответните общински, училищни, горски администрации и поделения на гранична полиция.

Община Бургас и Младежкият международен център помагат с разгласа и осигуряват транспорта и логистиката при всяка следваща акция.

От сдружението приканват желаещите да се включат в кампанията директори на училища, учители и ученици от Бургас и гореизброените общини, както и кметове на погранични населени места от Странджа, които желаят да се организира почистване в техния район, да се свържат със „Зелена Странджа“.

Акциите ще бъдат съпроводени с пешеходен преход в гората, разглеждане на забележителности, беседи и ще имат и образователен характер.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *