„От началото на програмата досега, Община Бургас е поставила общо 75 рампи и подемни платформи за достъпна жилищна среда. С тяхното реализиране хората в неравностойно положение могат свободно и самостоятелно да се придвижват извън дома си“, сподели кметът Димитър Николов.

Желаещите трябва да заявят това до 20.03, включително, в Община Бургас, която поема координацията на целия процес. За целта е необходимо да позвънят на Богомила Радославова – координатор по процеса по кандидатстване от страна на общинската администрация, на следния телефонен номер: 0895 055 863 или да пишат на: [email protected], от понеделник до петък, от 09:00 до 17:00 часа.

И през настоящата, както и през всички изминали досега кампании, Община Бургас ще поеме изцяло координацията на процеса и разходите за изготвяне на инвестиционните проекти на кандидатите, които са подали документите в срок.

Програмата подпомага както живеещи в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдруженията на собствениците в етажната собственост в блоковете, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с колички. Във втория случай се извършва от собствениците на индивидуалните жилищни сгради (къщи). Хората с трайни увреждания трябва да бъдат с постоянен или настоящ адрес в сградата, за която кандидатстват.

Подробна информация за условията и документите за кандидатстване може да откриете на страницата на Министерството на труда и социалната политика: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *