Гостите бяха водени от Мохамед Шахид – президент на Brave Combat Federation, глобална организация за смесени бойни изкуства в Бахрейн, съветник на президента на Олимпийския комитет на Бахрейн и основател на отбора по MMA – KHK. Той е първият състезател по смесени бойни изкуства, който представя Бахрейн в глобално ММА събитие.

Г-н Шахид сподели по време на разговора, че са избрали града заради отличните възможности, които предоставя за развиване на спортни дейности, възможности за туризъм и развиване на бизнес. Той изрази желание и за изграждане на спортен център за бойни спортове в Бургас. Като първа стъпка към това може да бъде организиране на елитна Гала вечер по ММА още това лято в Бургас.

Кметът Димитър Николов презентира спортните и инфраструктурни обекти в града, предоставящи условия за съвместно сътрудничество и заяви пред гостите, че ще се радва морския град да бъде домакин на спортното събитие.

Гостите споделиха, че след срещата ще посетят зала „Арена Бургас“ и Морска гара, като възможни места за провеждане на Гала вечерта, а всичко от визитата в Бургас, ще бъде докладвано на Негово височество Шейх Халед бин Хамад Ал Халифа, който вече е запознат с дейността на Общината, представителите от Bulgarian Fight Agency и домакинството на елитната К1 верига GLORY през 2023 г.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *