Републиканците гласуват в щатите Алабама, Аляска, Арканзас, Калифорния, Колорадо, Мейн, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси, Тексас, Юта, Вермонт и Вирджиния.

Демократите гласуват във всички гореспоменати щати, без Аляска, където вотът е на 6 април. Демократите гласуват днес и в Американски Самоа. В допълнение до днес демократите от щата Айова, които гласуват по пощата, имат срок да изпратят бюлетините си за вота в местните партийни събрания.

В републиканската надпревара днес се разпределят общо 865 делегати от общо 2429, които се разпределят от целия цикъл на първични избори и партийни събрания. Най-малко 1215 делегати са нужни за спечелване на републиканската кандидат-президентска номинация, за която излъчените по време на цикъла на партийните събрания и първични избори делегати ще гласуват на партийна конференция през юли в Милуоки. Най-много делегати се получават днес при републиканския вот в щатите Калифорния и Тексас, съответно 169 и 161. В Северна Каролина делегатите са 74. В Тенеси и Алабама делегатите са съответно 58 и 50. Във Вирджиния делегатите са 48. В Оклахома те са 43. В Арканзас, Юта и Масачузетс делегатите са по 40 във всеки един от трите щата. В Минесота делегатите са 39. В Колорадо те са 37. Следва Аляска с 29 делегати. Накрая остават Мейн и Върмонт съответно с 20 и 17 делегати.

Около една трета от демократичните делегати също се разпределят на демократичните първични избори днес.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *