Ситуацията е „активно търсене и спасяване“, каза шефът на пожарната в града, и броят на изчезналите хора може да се промени.
Двама души са спасени от водата досега, каза шефът на пожарната в Балтимор Джеймс Уолъс.
Видео показва срутването на дълъг 1,6 мили мост с четири ленти, след като е бил ударен от кораба. Служител каза на CNN, че условията не са безопасни за спасителите поради предмети, висящи от конструкцията, условия на замръзване и ограничена видимост.
Мостът се простира над река Patapsco и служи като най-външното пресичане на пристанището на Балтимор. Това е съществена връзка на Interstate-695 или околовръстния път на Балтимор.

Температурите на водата в пристанището на Балтимор близо до мястото на срутването на моста в момента се съобщават между 46 и 48 градуса по Фаренхайт, което е опасна температура за хората.
Федералната авиационна администрация забранява на самолети да летят над останките на моста Франсис Скот Кий в Балтимор.
Ограничението, установено във вторник сутринта, обхваща пристанището на Балтимор и е близо до международното летище Балтимор/Вашингтон (BWI), едно от най-натоварените летища в региона.

Кметът на Балтимор Брандън Скот каза пред CNN, че срутването рано сутринта на моста Франсис Скот Кий е „неописуема трагедия“, каза той пред CNN.

И въпреки че има загриженост за състоянието на моста, трафика и пристанището, Скот иска да се концентрира върху жертвите, които все още може да са във водата, каза той.
Товарният кораб под сингапурски флаг, който се удари в моста Франсис Скот Кий в Балтимор във вторник, промени курса си и се отклони към стълб малко преди удара.
Не е ясно каква е причината корабът да се разбие в моста или защо светлините му мигат. Си Ен Ен се свърза с Националния борд по безопасност на транспорта, за да попита за възможно прекъсване на захранването.
Контейнерният кораб Dali, който е бил на път за Коломбо, Шри Ланка, започва да променя курса си към стълба на моста в 1:26 сутринта местно време, удряйки моста в 1:28 сутринта ET, според данни на MarineTraffic и видео от мястото на инцидента . Видео от 1:25 сутринта ET показва струя тъмен дим, извиващ се от кораба. Светлините на Дали премигват поне два пъти преди инцидента.

Шефът на пожарната в Балтимор Джеймс Уолъс каза, че властите са открили превозни средства, потопени във водата.Той каза, че службите за спешна помощ използват сонар, дронове и инфрачервена технология като част от търсенето на хора и превозни средства, които може да са паднали от моста Key Bridge в река Patapsco.
източник:CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *