В понеделник западните правителства осъдиха преизбирането на Путин като нечестно и недемократично. Но Китай, Индия и Северна Корея поздравиха ветеранския лидер за удължаването на управлението му с още шест години, подчертавайки геополитическите разломи, които се разшириха след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г.
„Путин ще посети Китай“, каза пред Ройтерс един от източниците, пожелал анонимност. Подробностите бяха независимо потвърдени от четири други източника, които също говориха при условие за анонимност.
Друг от източниците каза, че пътуването на Путин до Китай вероятно ще се състои през втората половина на май. Двама от източниците казаха, че посещението на Путин ще дойде преди планираното пътуване на Си до Европа.
Попитан за доклада на Ройтерс, Кремъл каза, че информацията за посещенията на Путин ще бъде публикувана по-близо до датата.
Китай и Русия обявиха партньорство „без ограничения“ през февруари 2022 г., когато Путин посети Пекин само дни преди да изпрати десетки хиляди войници в Украйна.
Източник:REUTERS

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *