Милена Казакова получи отличието “ Млад художник“ на Бургас за 2023 година. Тя бе номинирана заедно с Петя Димитрова.

„Честит да е 24 май – най светлият и обичан български празник, изразяващ стремежите ни за духовна независимост и просвещение.
„Млад художник” е награда, която носи престиж на всеки отличен автор. Събитие, което показва, че Бургас има разпознаваема и ярка творческа общност, в която е добре дошъл всеки талантлив художник. Радвам се, че младите имат своя успешен път – от профилираните гимназиални паралелки, през Филиала на НХА – Бургас, художниците продължават към галериите, за да подреждат своите изложби! „, каза в приветствието кметът на Бургас Димитър Николов.

Милена Казакова получи емоционален поздрав от малката си дъщеря, което развълнува всички гости.

Наградата “ Млад художник“ е учредено на името на големия творец Руси Стоянов. Милена Казакова получи приза в галерията на Дружеството на бургаските художници от кмета Димитър Николов. Веднага след това председателят на Дружеството Добрин Вътев откри традиционната изложба, по повод 24 май на 55 автори -както утвърдени майстори, така и млади художници.
Официални гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет – Севдалина Турманова, кметът на Малко Търново – Илиян Янчев, зам. кметът по „Култура, туризъм и спорт“ на Община Бургас – Диана Саватева, проф. Светозар Бенчев, д-р Антонио Душепеев.
Сред официалните посетители на изложбата бяха и гости от САЩ и Индия, които проучват възможностите за туризъм в Бургас и региона,като градът ни е сред най-предпочитаните дестинации.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *