Бургас „ПРАВОСЛАВНО БОГОСЛОВИЕ“
Богословски факултет разработи нова магистърска програма за предстоящата 2024-2025 академична година. „Православно богословие“ ще се изучава само във филиал – Бургас.
Дисциплините, включени в програмата, минават през всички профили на богословието като наука и водят до познаването на важните и доктринално дефинирани истини в него. С това магистърски програми, които един от най-старите и авторитетни факултети ще реалиизра в Бургас, стават три  – „Християнско поклонничество“, „Църковен мениджмънт“, „Православно богословие“. Документи за прием в магистърските програми ще могат да се подават в периода от 1 юли до 24 септември в офиса на филиала – Културен дом НХК, или по електронна поща. Приемът на студенти в програмата е отворен за всички кандидати, придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ по теология. Подробна информация за магистърските програми е поместена на https://bs.uni-sofia.bg/bg/programi-vav-filiala.
Доц. д-р Ивайло Найденов, декан на Богословския факултет и ръководител на новата магистърска програма във филиала, споделя че, когато се докосне до богословието и надгради с това познанията си, всеки специалист в своята област става по-добър експерт и по право, и по педагогика, и по медицина – във всички поприща.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *