Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.

Режисьор на пълнометражната продукция е Росен Петров. Видеото е заснето в продължение на година и половина и представя интересни факти за твореца и човека Симеон Димитров.

Достоен човек, мислител, интелектуалец, духовен дар, артистична личност с неповторима индивидуалност, знаменит педагог – това са малка част от определенията, с които културен Бургас се обръща към драматурга, режисьора и поета Симеон Димитров.

Почетният бургазлия отбелязва две златни годишнини в началото на 2022 ( 5 десетилетия творчески път и 80-годишен юбилей), а Община Бургас ги почете с поредица от събития.

Като режисьор в Драматичния театър „Адриана Будевска” Симеон Димитров поставя редица силни представления, оставили трайни следи в историята на българския театър. Благодарение на него през 2007 г. е създадена специалността „Актьорско майсторство” в НУМСИ „Панчо Владигеров”. Авторитетна школа за таланти с голямо бъдеще не само на българската, но и на световната сцена, а сред учениците му са холивудската звезда Мария Бакалова и продуцентът Илиян Иванов. И двамата номинирани за престижната награда „Оскар” през 2021 година.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *