„Утре ще бъда на посещение в Одрин, имам планирана среща с областния управител на Къркларели. Надяваме се да получим техния проект. Турската страна вече има готов проект, искаме да го получим, за да го използваме като ориентир при изготвянето на нашия. Целта е обновяването от двете страни на граница да бъде огледално“, коментира Янчев. Той добави, че проектът за ремонта на ГКПП „Малко Търново“ трябва да включва нова сграда и изцяло нова инфраструктура.

„Искрено се надявам до края на този мандат да имаме едно обновено КПП, за да се чувстваме горди, като казваме, че Европа започва от Малко Търново. Предстоят ни разговори с финансовото министерство, за да се направи най-накрая и този четирилентов път Малко Търново – Бургас“, допълни кметът.

Днес Илиян Янчев присъства на церемония, с която бе дадено начало на ремонта на пътната отсечка от м. Босна до село Визица. Дължината на участъка е 26 километра и ще се ремонтира основно със средства от държавния бюджет в размер на близо 46 млн. лева.Този ремонт е заложен в стратегията за развитие на пътната инфраструктура до 2022 г., но за съжаление не е бил реализиран. Сега ремонтът стартира и сме изключително доволни, защото поставяме началото на серия от ремонти на юг от Бургас. Целта ни е тази година да започне и основният ремонт на пътищата Бургас – Царево, Царево – Малко Търново, Росен – Веселие – Ясна Поляна, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов при първата копка на важния за региона и община Малко Търново третокласен път. На нея присъстваха кметът на общината Илиян Янчев, областният управител Пламен Янев, директорът на Областно пътно управление инж. Митко Порязов и представители на изпълнителите. Строителните дейности ще се извършват поетапно, отсечката няма да бъде затваряна, движението на моторни превозни средства ще бъде в едната лента. На обекта вече е поставена, необходимата сигнализация, указваща старта на ремонтните дейности.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *