Студентите Мелоди Кремази, Лили Бернар, Амбр Деспан, Алексиа Сен-жур, Клара Зопа, Батист Мано, Лука Сартегу, от университета в гр. По – Франция, проведоха педагогическия си стаж в ОУ „Елин Пелин“ – Бургас. Практиката на стажантите се реализира по програма Еразъм+ на ЕС.
По време на двуседмичния си стаж в учебното заведение те се запознаха с българската образователна система. Студентите наблюдава уроци по различни учебни дисциплини и с помощта на учители-наставници преподаваха на учениците от начален етап в ОУ „Елин Пелин“. По време учебните часове те работиха по групи, включиха интерактивни занимания и проекти по теми, свързани с математика, чуждоезиково обучение, човекът и природата, човекът и обществото, гражданско образование.
Малките ученици и техните млади учители – Мелоди, Лили, Амбр, Алексиа, Клара, Батист и Лука се забавляваха и учиха заедно с ентусиазъм в класните стаи.
Стажантите от Франция прекараха един незабравим ден в парк „Ветрен“, комбинираха пикник с рисуване, разговори и веселие, придружени от учители от ОУ „Елин Пелин“. Посетиха Етнографския музеи и забележителностите в Бургас. Прекараха незабравим ден в стария град на Созопол, присъстваха на концерти и аплодираха участниците в Международния конкурс по изкуства „Радост на брега“.
Те участваха в образователния форум и в една от работилниците на педагогическия форум EDUburgas. Стажантите бяха възхитени от организацията на форума. Студентите взеха участие и конференцията „Мултидисциплинарни иновации за социални промени“, организирана от Бургаския свободен университет, като първото издание е със заглавие „Образователни трансформации и предприемачество“. Запознаха се с Петя Петрова, началник на РУО-Бургас, проф. Балтов-ректор на БСУ, проф. Галя Христозова. Тя представи пред тях учебната програма на специалността ПНУП, дейностите и специалностите на университета.
Студентите посетиха Археологическия музей в Бургас. Там ги посрещна и зам.-кметът по култура Диана Саватева. Успяха да разгледат всички изложени в музея предмети. Най-голямо впечатление, освен Панагюрското златно съкровище, им направи изключително добрата консервация на предметите. Те посетиха и галерия „Неси“.
Договорът на ОУ „Елин Пелин“  с университета в гр. По – Франция, е петгодишен и ние се надяваме, че след първия опит на стажантите в Бургас, ще разширим сътрудничеството си и ще продължим с проекти с БСУ и РУО-Бургас, споделят от бургаското училище.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...