ГЕРБ канят в понеделник представителите на политическите сили за разговори за съставяне на правителство в понеделник, заяви на първия брифинг, след изборите на 9 юни лидерът на партията Бойко Борисов.

Той повтори, че само с ДПС коалиция няма да правят. Готови сме на компромиси, диалог, разговори, каза още Борисов.

По думите му по евроатлантически теми „Има такъв народ“ (ИТН) винаги са гласували заедно с ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократични България“ (ПП-ДБ)= Техният лидер ще реши дали да подкрепят правителство на ГЕРБ, добави той. Ако всички политически сили подходят така, както е говори. за реванш съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, ще отидем на нови избори, предупреди председателят на ГЕРБ.

Резултатите на ДПС дават право на Делян Пеевски да говори, че има претенции за  изпълнителната власт, коментира още Борисов. Той изключи ГЕРБ да предложи правителство на малцинството, с евентуална подкрепа от други партии. С 68 депутати как ще изберем председател на парламента, попита лидерът на ГЕРБ.

Ако бъде постигнато  разбирателство по теми, ще говорим и с лидерите на политическите сили добави той. В преговорния екип на ГЕРБ отново са включени само дами – Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

На въпрос защо Росен Желязков се отказа от евродепутатското място, Борисов обясни, че той има по-отговорна работа. Такава имала и Мария Габриел, която сега също не е част от преговорния екип.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *