Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас, а входът е свободен.

Спектакълът е под режисурата на Христо Симеонов, а в главните роли ще видим Смесен хор „Бургас“ с диригент Светла Стоева, Христо Христов Симеонов, Богомила Цекова, Петко Ганев и таланти от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

Събитието търси и намира паралели между двата празника – Богоявление и рождението на Ботев, затова наред с вечните стихове, бушуващите емоции от писмата и емблематичните диалози от биографията на обичания поет, публиката ще се наслади на галещи душата черковни песнопения. Тук ще се преплетат по живописен начин идеите за свободата и творчеството.

Целият живот и слово на Ботев са огнено негодувание срещу неправдата, пронизано от яростна съпротива срещу всяко подтисничество, срещу всяка робия и гнет, и страстен вопъл към правдата.

„Един Христос и един Христо (ни) стигат. Само трябва да проумеем словото им, да ги приемем в себе си като слово“, казва Людмил Димитров.

Всичко, казано от Ботев, е пророческо. Народът пее песните му, младежи четат стихове му, последователите му разказват легенди.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *