Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ пристъпили към оперативни действия през вчерашния ден. В хода на специализираната операция, при напускане на складова база на Безмитна зона – Бургас, спецполицаите задържали 62-годишен служител на териториалната митническа дирекция в черноморския град. При претърсване на личния му автомобил са иззети опаковани около 30 тениски, носещи логото на запазени търговски марки, и 10 стека цигари без бандерол от различни марки, а други 6 чувала с имитиращи облекла са открити в дома му.
В рамките на работата по случая последвало претърсване и в складово помещение, ползвано от задържания митнически служител и от 46-годишен мъж. Там спецполицаите се натъкнали на още около 30 чувала с облекла, неправомерно означени със запазени търговски марки.
Двамата мъже са оставени в ареста за срок до 24 часа. Престоят разпити и на още един човек, обект по разследването. Действията по образуваното досъдебно производство продължават под наблюдението на прокуратурата.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *