В програмата на празника бяха представени както традиционните за Коледа и Нова година обичаи, така и интригуващи хумористични изпълнения.

Специален поздрав към възрастните отправи кметът Димитър Николов, който беше гост на тържеството.

„Отнасям се с най-голямо уважение към вас: хората, отгледали и възпитали своите деца, а днес възпитаващи своите внуци.

Хората, които знаят откъде идваме, че нищо не започва от днес. Хората, които предават традицията на следващите поколения. Хората, допринесли за това Бургас да е такъв, какъвто е днес – град красив и устремен към по-доброто бъдеще.

Беше трудна година. Затова е редно в нейния край да се повеселим и да се заредим с положителна енергия.

Благодаря за поканата. За мен е удоволствие в аванс да ви пожелая весела Коледа с всичките деца и внуци, събрани около вас на масата! И една по-спокойна, мирна и щастлива следваща година. Да сте ми живи и здрави!“, каза в обръщението си към бургаските пенсионери кметът Николов.

На тържеството присъства и директорът на дирекция „Здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Мая Казанджиева.

Чрез различни свои програми, сред които „Активни пенсионери“, Община Бургас подпомага и насърчава хората от третата възраст да водят активен живот и да развиват своята художествена самодейност. Със своите изяви в различни местни и национални фестивали бургаските пенсионери печелят престижни награди и прославят името на морския град.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *