Със свои изпълнения в празничния концерт, който ще бъде с вход свободен, ще се включат всички настоящи членове на школата.

В програма ще прозвучат любими произведения от известни композитори на поколения хористи, които десетилетия наред са формирали добрия вкус на бургаските деца към хоровото изкуство.

Концертът ще бъде емоционално преживяване за всички присъстващи, които ще усетят онази емоция, единение, вълнение и приятелство, които свързват настоящите и бившите възпитаници в голямото хорово семейство, което продължава добрите традиции и гради не само историята на своя колектив, но и приноса към културата на Бургас и страната.

Детски хор „Милка Стоева“ е създаден през 1947 г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Формацията е прераснала от малък състав в голямо хорово семейство, запазило духа и любовта към музиката, приятелството и уважението към всеки един член. Със своята богата 75-годишна творческа биография, бургаската формация се нарежда сред най-добрите хорове в страната

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *