Светът www.europarl.europa.eu

Прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 23 държави, приблизителните резултати и данни от проучвания за останалите 4 държави (към 00.17 ч. CEST).

Горната прогноза се основава на

  • предварителни резултати от 23 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург,Малта, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения,Финландия, Хърватия, Чехия, Унгария, Швеция.

  • прогнози и предизборни намеренията за гласуванеза останалите четири държави: Ирландия, Италия, Полша, Франция.

 

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 51%.

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите и националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *