Първото от тях се състоя в новото споделено пространство за работа в Трия сити център, където експерти от Югоизточния дигитален иновационен хъб представиха пред бургаския бизнес Европейската предприемаческа мрежа и възможностите за кандидатстване по отворената мярка за Решения в областта на ИКТ и киберсигурност в МСП по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Темата се доразви и на организираната неформална среща от DSea Networking на 03.11.2022 г.

От 4 до 6 ноември се проведе традиционният Хакатон Бургас, организиран от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, тази година по много актуална тема – Киберсигурност в образованието. Отбори от ученици и студенти създадоха концепции и разработиха пилотни версии на приложения. В поредното издание на хакатона се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Отбор „Inkblot Studio“, съставен от ученици от три професионални гимназии, спечели първото място с безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола.

На 5 ноември се проведоха събитията Ден на настолните игри, като част от програмата Sofia Game Night, организирано от Board Game Club Aurora – Burgas, и Гейм дизайн – работилница за деца, организирано от Robokids.

Бургаските компании се включиха активно и в организираните онлайн събития Big Data Case Study Night, ITEA &COFFEE: ROBOTIC PROCES AUTOMATION и Cloud Talks.

Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на [email protected].

Дигитален Ноември е инициатива на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да провокира местната екосистема да работи заедно, да обсъжда и търси решения, да организира събития и да бъде по-активна в процеса на кандидатстване за финансиране по еврофондове и програми.

Програмата е достъпна на следния линк: https://linktr.ee/digital.november.

Събитията са отворени за посетители, но някои от тях изискват предварителна регистрация.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *