Децата на Бургас отново са посланици на идеята за по-чисто Черно море и с прекрасните си картички казват важни неща, които много хора ще чуят.

В рамките на месец октомври 58 ученици на СУ „Д. Чинтулов” – Бургас се включиха в ателиета за рисуване и уъркшоп за изработване на постери и картички за изложба. Картичките са адресирани до 58 ученици от град Ловеч, които ще получат КАРТИЧКА ОТ МОРЕТО за Деня на Черно море.

На 27 октомври от 11.00 часа в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле” ще се проведе заключителната част с учениците от СУ „Д. Чинтулов”, техните ръководители и гости. Ще бъде открита изложба „Морето и децата”.

От 27 до 31 октомври картичките от морето, адресирани за учениците от ОУ „В. Левски” гр. Ловеч, ще са подредени в изложба в Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” гр. Ловеч – партньор по проекта, след което ще стигнат до получателите си.

На 31-ти октомври с подреждане на арт инсталация на Часовника и изложба в сградата на Община Бургас участниците в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море.

Инициативата се провежда с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и „Победа“ АД. Медийни партньори са БНР Бургас, вестник „Черноморски фар” и PoligrafF.net.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *